Monday, August 3, 2009

Meaningful Unexpected School Break

nampaknya betul lah aku dah lama tak update dearie diary aku yang sebijik ini...bukan tanak tp x berkesempatan la sayang2 di luar sane...hehe..kelam kabut sikit lah sejak kebelakangan ni...mcm2; hal sekolah, hal keluarga, rumah tangge sume lah...haha ;)

Rabu- 29 Julai
satu kejadian aneh telah berlaku tanpa diduga oleh akal. aku ade kelas pkol 8 pg tu. as usual la aku akan bgn sedikit awal dr biase. tambahan pulak hari tu ade pendaftaran sekolah untuk latihan mengajar bagi semester depan utk students Math batch July '06. aku dpt arahan daripada SV aku die suruh dtg seawal mungkin. die ckp die dtg dlm pkol 7.15 a.m so awak dtg lah sebelum sy sampai. since register tu manually, aku kene masuk room die lah. die dh bgtau kalo bdk2 ni tanye nape msk room ckp je nk discuss psl presentation.. mmg nk discuss pon psl tu tp bkn hari tu lah...hari2 lain yg belum ditetapkan tarikhnye lg...hehe...aku x bersalah..SV aku yg ajar...aku just menurut arahan =)

dgn berbesar hati aku bgn pkol 5.50 a.m then terus mandi...haa x leh blah...x penah2 aku mandi seawal itu kt Tg Malim...haha...aku bajet dlm pkol 7 dah nak gerak la ke kampus...ye la kan nak sampai awal...wehee~~

sekali aku kuar jerk pintu shower room,my roomate bgtau..."sue, hari ni sume class dibatalkan...kite kene kuarantin...h1n1...******* bgtau semalam announce kt kolej pkol 2 pagi."

uwaaaaaa.....tidak!!!aku dh siap mandi dh ni...dh la tgh tejuk time tu..gilow...luar sejuk tp hati panessss...hahaha...

calling2 sume org; my coursemate, SV sume la...x jd la g awal sbb x leh msk kampus pon...aku solat...mencari ketenangan...huhu..then terus gedebush atas katil...continue sleeping beauty lah..ape lg...hati dh panas...tdow je la...malas nk pk pape...

make the story short
ptg dlm pkol 2 dpt berita upsi tutup due to h1n1 case...cuti sampai 9 ogos...damn! tiket aku dh siap beli return utk 14 ogos ni...dgn pantas member aku merempit pegi carik tiket...yg x tahan tu...yg g beratur lg awal dpt tiket 30/8 pagi...member aku yg q lg blkg tetibe leh dpt 29/8 mlm...wah...tu la...rezeki2....hihi...mase nk tunggu tau dpt tiket ke x tu...ya allah...x tenang hidop...dgn adik aku call srh balik la...bla bla bla...akhirnye aku selamat sampai ke bumi Kota Bharu pkol 3 lebey pagi Khamis tu...syukur alhamdulillah =)

Khamis- 30 Julai
mcm biasa lah kalo 1st day kt umah tdo sampai lebam lah...haha...tetibe rase sesuatu bermain-main atas chest aku...bukak mata;winkwink~~~my hero landing rupenye...muax lah...miss u syg...hahaha...baby amcha manje2 ngan aku....mase aku sampai subuh2 tu die tgh mamai..aku kejut die nak peluk die pon die tanak kasi tau...sedih aku...hehehe...die lak yg kejut aku pkol 11.30 pagi...pagi lg kan?btol2...still pagi...hahaha...blom noon lagi...main2 ngan die jap pastu br mandi...g dpr...ting!sume dah terhidang...yummy...xyah ckp lah ade ape..kang ade lak yg telan air liur..hihi..alah..masakan biase2 je..yg masak gune dapur gas gak...x gune dapur arang batu pon...x pelik lah...haha...aritu xde ape yg berlaku...just antara aku ngan amcha je lah...manje2 sume lah...hehe...

2 comments:

i'M yORkE said...

best kan cuti..hahaha

unwanted said...

haa...eh mane tau ni?best2..awak pon skali gak ke?dpt cuti peristiwa sejarah ni jugak ke?huhu